Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a oferit explicații în cursul serii de duminică, 14 iunie, despre atitudinea sa faţă de preşedintele Iohannis.
Marcel Ciolacu a oferit o explicaţie mai puţin aşteptată celor care îl critică pentru că ar fi prea „moale” şi nu i-ar răspunde preşedintelui pe măsura atacurilor lansate de acesta, potrivit România TV.
„Dumneavostră ce v-aţi dori dacă aţi fi în PSD? Presupun că v-aţi dori efecienţa liderului. Când a fost înjurat Iohannis şi făcut în toate felurile de anumiţi pseudo-lideri, care au fost scorurile partidului? Ce s-a întâmplat până la urmă? Nu cumva preşedintele Iohannis de fapt asta urmăreşte? Dacă am fost de două ori proşti, trebuie să continuăm în aceeaşi logică? Eu nu o să intru în această logică, cu toate costurile şi cu toate criticile anumitor colegi”, a declarat Marcel Ciolacu.
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, reclama recent că „PNL a sacrificat domenii-cheie din economie ca să susţină industria păcănelelor”, el acuzând guvernarea că nu a făcut nimic pentru relansare economiei, ci doar pentru afacerile proprii.
„Nimic pentru relansarea economiei, totul pentru păcănele! Aşa arată adevărata viziune liberală despre guvernare: nu contează interesul ţării, ci afacerile lor! N-au fost de acord cu deschiderea spitalelor pentru bolnavi! Sau a bisericilor! N-au fost de acord ca hotelurile să-şi poată redeschide o parte a restaurantelor pentru turiştii cazaţi! DAR au redeschis săli de jocuri şi cazinouri! PNL a sacrificat domenii-cheie din economie ca să susţină industria păcănelelor. Că doar de aceea şi-a luat Orban consilier din zona afacerilor cu pariuri”, a scris, duminică, pe Facebook, Marcel Ciolacu.
„De fapt, asta fac cu ţara – o joacă la păcănele. Au vrut să vândă rapid cele mai profitabile companii de stat, Hidroelectrica, Romgaz, sau CEC, dar PSD a reuşit să blocheze prin lege tunul dorit de Cîţu. Cum să laşi un iresponsabil să dea clienţilor politici- pe tavă! – firme cu un profit cumulat de aproape 1 miliard de dolari în 2018? Nu era doar împotriva interesului economic naţional, ci şi contrar curentului european. Germania a blocat prin lege orice preluare externă, iar Franţa a obţinut acordul Uniunii Europene pentru a naţionaliza la nevoie corporaţii strategice. I-am oprit pe cartoforii Orban şi Cîţu să joace la poker profitul ţării. Oricum PNL s-a îndestulat în pandemie cât pentru zece vieţi! Ajunge!”, a adăugat Ciolacu.